Dat het hier warm is!

Selamat petang thuisblijvers!

Veilig en wel aangekomen in Maleisië, thank you Qatar Airways!
De reis was DOODVERMOEIEND.
Stijn heeft vijf koptelefoons versleten, ikzelf heb per ongeluk mijn entertainmentscreen om zeep geholpen (geen films voor mij, ween ween), de man in de airportbus vond het aangenaam en klaarblijkelijk ontspannend om de hele rit op mijn schouder te slapen …
Voor de rest geen klachten. De man stonk gelukkig niet.

De aankomst in hoofdstad Kuala Lumpur was voor ons echt een flashback naar onze vorige reis in Zuidoost-Azië.
Die geuren (lees: uitlaatgassen, eetstalletjes, wierook)! Die drukte (lees: een voetganger hier heeft geen rechten & we mogen van geluk spreken dat we nog niet in een van de diepe gaten in het trottoir zijn gesukkeld)! Maar vooral … die verschrikkelijke (jaja, lees dat goed: VERSCHRIKKELIJKE) hitte!

Ik was het vergeten. Ik was het echt compleet vergeten. Dat het hier zo warm is dat je er lastig van wordt. Dat je zin krijgt om iemand te slaan als je even moet staan wachten in die warme uitlaatgassen van een passerende bus. Dat je voorhoofd zo hard zweet dat het lijkt alsof je net twee uur hebt gezumbaat (gezumba’t? gezumba’et? whatever). Dat je ieder half uur een winkelcentrum binnen vlucht om even te genieten van de airco.

Maar maak jullie zeker geen zorgen, we zullen er wel weer aan wennen, hoor. Aan die VERSCHRIKKELIJKE hitte. Als we straks van onze cocktail slurpen op een rooftopbar, dan zullen we er wellicht al weer om kunnen lachen. “Haha, zo warm dat het hier is!”

Over onze whereabouts: we hebben momenteel twee dagen Kuala Lumpur (KL) achter de rug. We verbleven in het 1915 hotel in Chinatown. Goed gelegen, mooie doch kleine kamer, alleen de receptionist mocht wel een beleefdheidscursus hebben gevolgd. Zo begon hij onder meer Stijn vierkant uit te lachen omdat hij, net toen we aankwamen, vroeg waar we nu precies waren. Een meer dan logische vraag, maar ‘pipoclown’ (Stijns woorden) vond duidelijk van niet. Euhm, excuseer, alsof hij zijn weg meteen zou terugvinden, moest hij met een bus gedropt worden in de crazy town of Begijnendijk!

20130520-212500.jpg

Anyway, KL is een grote stad, vol uitersten. Enerzijds heb je het drukke Chinatown & Little India met hun vele marktjes en eetkraampjes, anderzijds heb je het moderne KLCC met de beroemde Petronas Towers. En dan heb je nog pak bezienswaardigheden, zoals het grote Bird Park, daartussen. Ons idee van KL? Mja, mja, zwaar onder de indruk kan je ons niet echt noemen. Bangkok vonden we echt veel mooier, al die indrukwekkende tempels vind je hier helaas niet terug. Maar misschien zijn we na al die maanden in Azië gewoon te verwend geraakt? Snel onder de indruk zijn we natuurlijk niet meer.

Om jullie een idee te geven:

20130520-212351.jpg

20130520-212550.jpg

20130520-212600.jpg

20130520-212618.jpg

20130520-212627.jpg

20130520-212644.jpg

20130520-212656.jpg

20130520-212920.jpg

20130520-212931.jpg

20130520-212944.jpg

20130520-213000.jpg

20130520-213014.jpg

Morgen nemen we de bus naar Mallaca. Best wel spannend, aangezien we nu overal lezen dat je je busticket een dag op voorhand moet boeken. En dat hebbben we natuurlijk … NIET gedaan. Zullen maar vroeg opstaan, er zal wel ergens een plaatsje zijn. In Malacca verblijven we slechts een dag, van daaruit trekken we naar Singapore voor een 3-daagse citytrip. Zijn benieuwd! Wellicht horen jullie daarna wel weer iets van ons.

Tot dan,
Jullie liefste zweters

8 thoughts on “Dat het hier warm is!

 1. Als jullie het daar te warm vinden. We zijn vandaag op het strand gegaan met winterjassen, muts, sjaal en handschoenen 🙂 In elk geval ziet het er daar bij jullie wel de moeite uit. Benieuwd of jullie op de bus geraken. Liefs van mama & papa

  • Haa, die zeelui!
   Geen probleem om op de bus te geraken, we googlen in de toekomst niets meer op voorhand 😉
   Het hele verslag (en dat van Singapore, waar we nu zitten) volgt snel!
   Veel plezier aan zee met de kleine kadee,
   Noemie & Stijn

 2. Dag schattekes,

  Tof dat ik al zo spoedig iets van jullie hoor.

  Dat is normaal h dat zo’n lange vliegreis vermoeiend is en vooral saai….behalve dan voor stijn die een filmmarathon achter de rug heeft. Bij jullie verschrikkelijk heet,bij ons koud en somber en regen…all vandaag toch…in het weekend ging het nog maar vandaag echt VERSCHRIKKELIJK!!!!Dus niet meer klagen over het te heete weer maar geniet er toch maar van.

  Ik ga morgen 2 dagen naar zee dus ik ga mijn valiesje pakken en nog een douchke nemen..

  Tot in de week nog eens en amuseer jullie!!!

  Dikke zoen.MAM

  Date: Mon, 20 May 2013 13:39:22 +0000 To: tinaclaesen@hotmail.com

 3. hey stijn en Noemie! Wat leuk dat jullie nu ook een weblog hebben! Fantastisch om te lezen dat jullie ook nog steeds aan het reizen zijn! Malacca is erg leuk, veel oud Nederlandse historie daar in dat plaatsje. Volgens mij gaan er dagelijks zo veel bussen daar naar toe dat het boeken van een busticket niet noodzakelijk is ;-). Ik wens jullie heel veel plezier op jullie reis en ik zal jullie blog blijven volgen! Ik heb nu zelf ook een blog sinds 3 maanden. Ik doe ook korte interviews op mijn blog over andere reizigers. Mochten jullie het leuk vinden om geinterviewd te worden laat het me dan weten!

  Groetjes Bastiaan (ontmoet in Pakse Laos met Lucas, Florian en Lauriina;-))

  • Hey Bastiaan!
   Ik had jouw blog al via facebook gespot, ziet er goed uit!
   Je zit in Australie nu?
   Deze blog bestaat ondertussen al bijna twee jaar hoor, maar vorig jaar was er niet veel activiteit, aangezien we toen hard gewerkt hebben 😉
   Zijn (helaas) niet nog steeds aan het reizen, hebben gewoon een tripje van een maand naar Maleisië geboekt.
   Half juni vertrekken we dus alweer braaf naar België!
   Interview voor je blog is zeker oké, maar echte backpackers zijn we dus niet echt meer. Je ziet maar!
   Veel plezier nog, waar ter wereld je ook bent!
   Groetjes,
   Noemie & Stijn

 4. Leuk leuk leuk!
  Ik vind dat toch geen alledaagse lelijke gebouwen hoor.. Maar misschien hebben jullie al veel dezelfde dingen gezien op jullie vorige reis.. Och ja, noem het een luxeprobleem!
  Ik kijk al uit naar het Singaporeverslag. Volgens mij SUPER TIDY, geen papiertje op de grond..
  Beeld je in dat Toontje Borren daar zoveel jaar heeft gewoond! Hanki Panki Shanghai!
  xoxo

  Ps: Gezumbaad 😉

  • Haha, bedankt voor de correcte spelling!
   Wat zijn we zonder jou?
   Zijn in Singapore nu. Er heeft daarstraks iemand op de grond gespuwd, ondanks de vele waarschuwingen dat daar een boete aan vasthangt. Durven!
   Dus zo clean is dat hier nu ook weer niet, blijft tenslotte Azië 😉
   Hele verslag volgt binnen een dagje of 2!
   Tot schnell!

 5. hoi hoi,
  wij zijn blij dat jullie veilig en wel zijn aangekomen.
  ik zou toch wel wille ruilen voor die verschrikkelijke hitte 🙂
  hier is het KOUD KOUD KOUD 😦
  onze meid is trouwens al een flink minimensje geworden 🙂 ben dinsdag naar de gynaecoloog geweest en ze weegt al een 1kg 245g en ze is 35 cm dat gaat al he.
  we missen jullie al 😦
  maar laat het niet aan jullie hartje komen he, geniet ervan!
  kijk al uit naar het verslag van Singapore;;;

  tot snel,

  janni en Gert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s