Good luck for you!

Xin Chào!

Weer een paar dagen geleden, weer veel gebeurd!

Zoals jullie wellicht al uit onze foto’s op Facebook konden afleiden, was de zon ons de afgelopen dagen erg goedgezind en hebben we Angkor Wat en nog vele vele vele andere tempels in very nice and hot weather kunnen bezoeken. We like!

20111003-113248.jpg

20111003-113432.jpg

Omdat we tijdens onze laatste dag Cambodia een beetje uitgetempeld waren – je kan wel degelijk te veel tempels gezien hebben! – trokken we onze stoute schoenen aan en zijn we in de chique luxehotels gaan vragen hoeveel het kost om hun zwembad te mogen gebruiken.
Conclusie: voor twaalf US dollar lagen we vrijdagmiddag aan een zeer fancy pool op ons gat. We very like!

De nachtbus naar Vietnam daarentegen was in 1 woord: VERSCHRIKKELIJK.
We zullen het geweten hebben dat brochurefoto’s kunnen bedriegen!
Vies, muggenvol en met een echt degoutant toilet (pas du tout zoals op het buskaartje, de vieze leugenaars) waar ik noodgedwongen op moest aangezien we wat ‘buy one cocktail, get one free’-cafeetjes de uren daarvoor een bezoekje hadden gebracht om de tijd te doden.
Niet echt veel geslapen dus.
Bovendien dachten we dat de bus in één trek naar Vietnam ging rijden, maar wat bleek?!
In Phnom Penh werden we uit de bus gezet, om daar twee uur te moeten wachten op een ANDERE bus – met een hele luide toeter die iedere 5 sec gretig door de buschauffer werd gebruikt – die wél naar Vietnam reed. Ik spreek over zes uur ’s ochtends. We don’t like!

De grensovergang met Vietnam ging dan wel weer vlotter dan die met Cambodja, alsof de grenswachters er duidelijk wat meer zin in hadden!

Aangekomen in Saigon (ho chi minh city) begon de hel die altijd begint wanneer we een bus afstappen: verschillende louche types die ons een rit naar het hotel willen aanbieden.
Aangezien we echt doodvermoeid waren, besloten we met de eerste de beste pipo mee te gaan.
Slecht idee!
Om het kort te houden: tien minuten later waren we 900.000dong (30 euro) lichter en geen stap dichter bij ons hotel.
Jaja, voor ons Noëmieke zat er stilaan een blijtmoment aan te komen! (ik was moe, oké?!)
Met de pepuptalk van Stijn zijn we gelukkig na een halfuur stappen bij ons hotel geraakt.

Echt een supergezellig hotelletje met een ontzettend lieve uitbaatster, maar helaas iets te ver van het centrum.
Volgende dag (gisteren) hebben we bijgevolg een ander hotel in het centrum gezocht, waar ik op dit moment dit bericht aan het typen ben. Very nice hier!

Diezelfde dag hebben we de stad verkend per fiets, wat eerlijk gezegd met het drukke verkeer een hele uitdaging was. Zelfs op een zondag! Maar zoals je merkt, we leven nog.

20111003-115436.jpg

Voor vandaag hadden we een tour geboekt naar de Mekong Delta, wat ook weer een unieke ervaring bleek te zijn. Hieronder enkele (fotografische) indrukken.

20111003-115710.jpg

20111003-115732.jpg

20111003-115746.jpg

20111003-115755.jpg

20111003-115806.jpg

20111003-115818.jpg

We hebben gisteren eveneens een ‘open bus tour’-ticket gekocht, wat inhoudt dat we vanaf morgen de hele kustlijn van Vietnam met de bus kunnen verkennen. Het ticket is 1 maand geldig en brengt ons uiteindelijk tot in Hanoi (de hoofdstad), maar we kunnen onderweg afstappen waar we dat wensen en ter plaatste enkele dagen verblijven. Superrrrrrrhandig! We like!

Onze trip ziet er dus ongeveer als volgt uit:
Saigon –> Mui Ne –> Dalat –> Nha Trang –> Hoi An –> Hue –> Hanoi met wellicht nog een aantal tussenstopjes.
Hoelang we erover zullen doen, hangt van onszelf af (vinden we het er leuk of niet?) en hebben we dus nog geen idee van.
Ons visum is een maand geldig, dus we hebben tijd.
Zolang we het prachtige Halong Bay en Sapa er maar kunnen bijpitsen, is het allemaal goed!

Ziezo. Bij deze zijn jullie terug mee! Als jullie nog vraagjes hebben, feel free to comment 😉 We like!

Dikke zoenen!

PS 1: titel komt van de gewoonte die elke Cambodjaan/Khmer heeft om als je iets van hen koopt (souvenir, drank, eten) je goed geluk te wensen. Eén keer riep een dametje redelijk boos ‘Good luck FOREVER’ naar me omdat ik geen van haar lelijke sjaals wilde kopen. Was ze sarcastisch?
PS 2: vanavond gaan we – ik durf het bijna niet te zeggen – naar het bekende Hard Rock Café. Na dagen van noedels en rijst, snakken we echt naar goede, vettige hamburgers. Shame on us! Maar we laten het smaken 😉

8 thoughts on “Good luck for you!

 1. Hahahaha sorry, maar Stijn zijn moves op die foto’s zijn altijd überhilarisch! hihi 🙂
  Groot gelijk van de hamburgers joh, laat je maar eens goed gaan! Wauw traffic is muy dangerous percies daar, kijk maar goed uit je doppen.

  Hmm dat van die good luck Forever, :), misschien verwarde ze het met NEVER?? het kan gewoon niet kloppen in ieder geval 😉
  voor de rest niet veel nieuwtjes hier, buiten dat we net een ganse week 27 graden hebben gehad, dus echt een zalig weekend achter de rug! maar uiteraard is die pret vanaf morgen gedaan 😦
  Ben gisteren met Karlien naar Gent geweest, lekker cupcakes gegeten, bootje gevaren en herinneringen opgehaald aan a girl named Noëmie :), yes yes we miss you!
  Bon ik ga nog wat verderwerken hier 🙂
  veel plezier nog daar en groetjes aan Stijn!!! xxxxx
  Sofie

 2. En nog steeds geen foto’s van die lelijke sandalen of van Stijn & Noëmie in sarong. What are you waiting for you guys…. Kunnen er niet meer van slapen…. We willen, nee we eisen een foto van jullie in local dress 🙂

 3. Die ouders van ons toch …
  Ik zal ze binnenkort eens duidelijk maken dat het echt ‘not done’ is om in lelijke sandalen, sarongs en aanverwanten op het internet te staan.
  Dat dat gepest hier eindelijk eens ophoudt, hè! 😉

  Op die foto met die brommertjes … zat jij daar ook op eentje?
  Want lijkt me een zeer gevaarlijke situatie waar jij je daarin bevond!?
  Of ik mag hopen dat je op één of ander verhoogd kruispuntje stond waar iedereen sowieso omheen moest! 😉

  Stijn is wel heel wat grenzen aan het verleggen daar precies … met al die dieren.
  Will the snake be the limit!? 😉

 4. Gelukkig was ik het gepest al een beetje voor en heb ik er een foto van een slang tussengestoken. Moehahaha: Noëmie vs. Parents 1-0 😉
  Die lelijke sandalen komen er sowieso ooit aan (ik mag het toch een beetje spannend houden of niet?). Op eentje in sarong kunnen jullie nog even wachten, want we hebben die gewoonweg niet! Als we al zo’n spullement aan moeten, dan betekent het meestal ook dat we geen kodak mogen gebruiken. We hebben er trouwens ooit verplicht moeten kopen! Maar omdat ze 1) niet zo supermooi waren en 2) te zwaar zijn om ook nog eens mee te sleuren in onze rugzak hebben we ze in onze guesthouse achtergelaten als ‘geschenk’. Net zoals de sjaaltjes die we vaak gratis krijgen in guesthouses. Helaas kan mijn rugzak al die souveniertjes niet aan! Moesten het er nu mooie zijn…
  @AS: ik zat op een fiets! Gewoon aan ’t meegaan met de stroom 😉 Ze zeggen altijd: take motorbike! Maar dat lijkt ons eerlijk gezegd nog gevaarlijker voor ons, Europeanen die beschaafde verkeersregels gewoon zijn 😉
  En inderdaad, geen foto van mij met slang. Heb het (voorlopig) nog niet aangedurfd. Ik denk altijd dat die beesten mijn ‘angst’ kunnen ruiken en mij expres zullen wurgen ofzo. Maar wie weet, we zijn nog wel even weg en als die ouders blijven pesten…
  @Sofie: leuk om van je te horen, honey! En ik mis jullie ook! En uiteraard jullie overheerlijke cupcakes. Ik stel voor dat als ik terugkom we een laat nieuwjaars vs. kerstfeestje doen? Met jullie kooktalenten en mijn maag die snakt naar Belgische lekkernijen lijkt me dat een ideale combinatie 😉

 5. Ziet er super leuk uit, babies! Foto 3 vind ik zo wat “waar is wally-“achtig, en dan floep, daar is Noëmie haar gezicht, in het drukke verkeer! Heerlijk!

 6. schoon fotookes babies! tis daar wreed paradijselijk.kwou dak het ook met men eigen ogen is kon zien. maar laat u ni te veel int zak zetten hé. want ik lees da ge ni goe bezig zijt 😉 ENJOY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s