You need tuk tuk?

Stijn en ik vertoeven momenteel in … Cambodja!
Zijn daarvoor twee dagen met bussen, minibusjes, geïmproviseerde taxi’s en vele tuk tuk’s onderweg geweest, maar we made it 🙂
Voor mezelf was het al een eerste keer op de tanden bijten, aangezien ik natuurlijk verwacht dat alles supervlot zal verlopen en dat vaak niet echt het geval is.
Voeg daar nog aan toe dat het al pikkedonker is om 18u en de regen die toch af en toe serieus komt piepen en je begint je af te vragen waar je in hemelsnaam aan begonnen bent.
Maar de grensovergang ging dan weer supervlotjes, zelfs onze lichaamstemperatuur was voor de grenswachter in orde om het land binnen te mogen. 😉

Onderweg naar Phnom Penh – waar we nu zitten – hebben we onze ogen serieus de kost gegeven.
We zijn (denken we althans, geen Engels meer te bespeuren in het binnenland) langs de Cardamombergen gereden, hebben echt supermooie en indrukwekkende natuur gezien.
Vanaf dan werden we ook enorm geconfronteerd met de armoede die in Cambodja heerst.
Doet je toch nog eens beseffen hoe ‘welgesteld’ we allemaal niet zijn in België en hoezeer we wel niet gehecht zijn aan luxe, al is het gewoon maar aan een normaal toilet en douche.

Afgestapt in Phnom Penh en ze stonden er al: de vele tuk tuk chauffeurs die de dollartekentjes boven onze hoofden zien staan.
Gelukkig hadden we al een hotelletje opgezocht, zodat we meteen een adres konden geven en ons niet moesten laten leiden door hun ‘very very very good guesthouse’-voorstellen.
Het hotel waar we momenteel verblijven is echt poepchic in vergelijking met Cambodjaanse normen.
Wanneer we gingen eten, behandelden ze ons echt alsof we ons in een driesterrenrestaurant bevonden, terwijl we gewoon een spaghetti’tje van vijf dollar namen.
Een beetje ongemakkelijk eigenlijk!

Ondertussen hebben we al alle belangrijke sightseeings bezocht in Phnom Penh en in vergelijking met Bangkok zijn dat er echt niet zoveel en ook helemaal niet zo mooi.
Daarom hebben we voor morgen een dagtaxi gehuurd die ons naar de mooiere plekjes buiten de stad zal brengen.

Vandaag viel ons vooral het Tuol Sleng Museum op.
Dat is een vroegere school, die ten tijde van het Pol Pot regime (Khmer Rouge) gebruikt werd als gevangenis voor zogenaamde spionnen, politieke tegenstanders e.d.
Enorm indrukwekkend om te zien, werden er beiden stil van.
Morgen zullen we ook de Killing Fields bezoeken, waar de gevangenen maar ook hun familieleden naartoe werden gebracht om op gruwelijke wijze te worden vermoord.
Niet echt de meest leuke uitstap, maar wel een absolute must see voor ons willen we Cambodja en haar cultuur beter begrijpen.

We zijn trouwens net terug van de Night Market, waar we springrolls op de grond hebben gegeten en van de lokale Cambodjaanse popsterren hebben mogen genieten. Vond Noëmie heel leuk en grappig!

Ziezo, bij deze zijn jullie weer volledig up-to-date.
Over het weer zullen we heel kort zijn: warm met regen 🙂

Xxx

20110923-054100.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s