Bangkok, baby! (2)

Onze laatste dag Bangkok zit er al bijna op…

’t Was in drie woorden: vermoeiend maar mooi!

Met de expressboat op de Mae Nam Chao Praya (rivier) zijn we onder meer naar de tempelcomplexen Wat Phra Kaew, Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun gegaan. Ontzettend knappe tempels gezien die tot in de details prachtig zijn afgewerkt. En uiteraard zoals verwacht: veeeeeeeeel goud en blingbling. Zoals ook bij ons het geval is moet je voor zulke bezoeken ‘modestly dressed’ zijn. In Bangkok gaan ze daar volgens ons wel echt ver in. Het resultaat: Stijn heeft meermaals een lange rok moeten dragen! Jammer genoeg geen foto’s van, aangezien je in de tempels uiteraard ook nooit een foto mag nemen. Ontzettend grappig, want hij had express een ‘stoere’ kleur (groen) gekozen, alsof het dat het geheel wat mannelijker maakte 😉

Ook de fameuze ‘backpackers road’ Khao San hebben we afgewandeld. Niet echt iets voor ons, aangezien ze je daar echt om de vijf seconden lastigvallen. We weten wel dat zulke mensen leven van het toerisme, maar het is echt ontzettend vermoeiend om 1000x per dag opdringerige Thai af te wimpelen. De eerste keren bleven we vriendelijk, maar aangezien dat niet goed werkte zijn we na een tijdje op de “negeermodus” overgestapt. Niet echt lief van ons, maar wel erg efficiënt!

Op de tweede dag werd de beroemde Bangkokse afriptechniek op ons toegepast. We waren op zoek naar de ingang van het Dusit Palace Park, maar vonden die niet direct (niet alles staat heel goed aangeduid in Bangkok). Uiteraard zag een vriendelijke man die twee Europeanen sukkelen en bood hij zijn hulp aan: “Where you going?”. Wanneer we hem uitlegden waar we naartoe wilden, begon zijn spelletje: “No is closed, not open because Thai holiday, but wait, I take you with my tuk tuk to there and there and there. Only 20 bath!” Goedgelovig als we zijn kropen we toch in de man zijn tuk tuk, aangezien ik erg teleurgesteld was dat Dusit toe was, toch nog iets wou zien die dag en het daarbovenop nog begon te regenen ook. Maar toen vertelde hij dat hij ons mee wou nemen naar een goede vriend van hem die zijden sjaaltjes en juwelen verkocht etc etc. Het was maar een kleine omweg! Anyway, we konden zijn tuk tuk niet snel genoeg uit zijn. En de man werd toen echt boos, omdat hij zogezegd een supergoedkope dienst aan ons aanbood en wij daar maar niet op in wilden gaan?! Maar wat bleek na wat verder zoeken? Dusit was helemaal niet gesloten. ********!

Bon, we hebben dus het Dusit Palace Park bezocht, met een aantal rondleidingen door verschillende gebouwen ter ere van koning Rama V etc. Beetje saai naar ons goesting, dus zijn we het drukke Siam Square gaan opzoeken. Dat is het nieuwe deel van Bangkok met o.a. superhippe gigantische shoppingcenters. Ook indrukwekkend, maar dan op een andere manier. Nadien zijn we, moe maar voldaan, naar onze hostel teruggekeerd (waar ik nu dit verslag ben aan ’t typen).

Morgen ondernemen we onze tocht naar Trat (vijf uur met bus) waar we een nachtje zullen overnachten om de dag erna de grens met Cambodja te kunnen oversteken. Nu heb ik pas echt het gevoel dat het avontuur staat te beginnen, Bangkok leek me net iets te gemakkelijk! Wish us luck!

Zoen!

ps1: wie twijfelde: Stijn en ik zijn het perfecte team. Ik bepaal wat we moeten bezoeken en hij pluist de weg ernaar uit 😉
ps2: het is hier echt ongelooflijk warm. Je hoopt al bijna dat de zon niet zal schijnen, aangezien die het echt ondraaglijk maakt. Kunnen ons al niet meer inbeelden hoe koud het in België is!
ps3: mijn zware verkoudheid is geëvolueerd naar een lichte oorontsteking. Ik had al iets gevoeld tijdens de vliegreis, maar nu zit mijn linkeroor echt potdicht. Gelukkig neem ik nog antibiotica en zal dit dus – hopelijk – snel overgaan!
ps4: het eten is hier overal superrrrrrrrlekker! Zolang je maar een bescheiden curry’tje of iets not spicy kiest 😉
ps5: foto’s zijn terug te vinden op onze Facebookpagina’s

20110920-040036.jpg

5 thoughts on “Bangkok, baby! (2)

 1. Haha opgepast dat je oor weer niet erger wordt he, zoals vorige keer! Toen was je echt een week doof ofzo, in het begin erg grappig, maar op de duur vrij lastig omdat je niet mocht zwemmen :(.
  De foto’s zien er prachtig uit echt wauw! wel jammer dat er geen is van Stijn met rok, hihi :)!
  Let echt op met die mannen, m’n baas is ook naar Thailand geweest en heeft ook hele veel afripgedoe meegemaakt , ook qua tips voor restaurants enz, zogzegd heel cheap, maar superduur! Opletten dus!
  Mis je al hier, veel plezier lieverds!!! x

 2. Thailonnn, Velly nice! Haha: “Bangkok leek me net iets te gemakkelijk”, je hoopt dus op wat meer uitdaging in de andere landen? It’s on! Wel blij dat jullie het perfecte team zijn!
  Ps: gaan jullie het wagen om ook zo schorpioenen enz eens te eten? Leg dan zeker vast op film.. Have fun you two! x x

 3. Hallo Darlings,

  Eens moeder, altijd moeder. Zou je voor je uit Bangkok vertrekt niet naar een apotheek gaan om oordruppeltjes te halen. Lijkt me toch iets veiliger dan alleen maar antibiotica. Wacht er niet te lang mee want in Cambodja zal het wel iets moeilijker zijn.

  Voor de rest ziet het er super uit. Zeer mooie tempels en ja, ook wij hadden Stijn eens graag met een rok aan gezien 🙂

  Afriptechnieken zal je nog wel meemaken maar beware voor supervriendelijke mensen en zorg dat je niet ergens in een achterafsteegje terecht komt. Heb er alle vertrouwen in dat jullie op dit gebied heel snel zullen bijleren.
  En dan morgen op weg naar het echte avontuur. Spannend hé.

  Missen je. Doet toch raar dat er nu niemand meer is waar we echt rekening moeten mee houden. Slotjes dicht, slotjes open, keukendeur op slot of niet… Vreemd dat we daar niet meer moeten aan denken.

  Denken heel veel aan jullie en checken meerdere malen per dag of er weer een nieuw berichtje van jullie op de blog staat.

  Mama & papa (maè neng puk (fonetisch cambodjaans))

 4. Hey daar! Het klinkt echt al super, behalve natuurlijk van die oorpijn en geniepige tuktuk-man maar dat maakt jullie waarschijnlijk meteen al een stuk meer achterdochtig voor een volgende die zijn kans waagt ;-). Kei leuk da jullie direct de tempels ingevlogen zijn, ziet er allemaal prachtig uit, en speciaal 🙂 ! Verzorg dat kwakkel-oor van je heel goed Noëmietje! Dikke kus en veeel liefs! Heeel leuk om jullie berichtjes te lezen! xxx

 5. Hey Macmie!!

  Super leuk om uw blog te lezen!! Ik zit op bootcamp en uw blogs zijn mijn enige vertier ondertussen:)! De foto’s zijn heel mooi! Vooral die met de roze taxi:) Hopelijk ben je snel volledig genezen!! Benieuwd naar meer!

  Dikke kus en groetjes aan Stijn!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s